Jesienna sałatka z gruszkami
Dodatkowo
|
porcja na 2 osoby
Zawiera:
Użyłam rukoli i cynamonowej krzyżówki bazylii, ale równie dobrze możesz użyć klasycznej odmiany. |
1. Na talerzu rozłóż umytą i dokładnie osuszoną zieleninkę. 2. Pokrojone na plasterki gruszki skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. 3. Połóż je na talerzu i pokrusz serem feta lub kozim. 4. Dodaj orzechy i pieprz. 5. Oliwę wymiaszaj z miodem, musztardą i szczyptą soli. Polej sałatkę i podawaj.
Naprawdę przepiękne zdjęcia, niedawno robiliśmy podobna sałatkę w ramach detoksu. Serdecznie pozdrawiamy )
Znalazlam link do Twojego bloga na stronie slowdizajn.pl – co prawda nie jestem na diecie bezglutenowej, ale bardzo lubie odkrywac nowe przepisy. Dzisiaj zrobilam jesienna salatke z gruszkami – przepyszna – wszystkim smakowala ;) Bede sledzic Twojego bloga :) Pozdrowienia! :)