Info

Kuchnia zdrowa, lekka i bezglutenowa. Takie motto przeświecało powstaniu Bez Okruszka, którego pomysł narodził się w trakcie mojej przygody z dietą bezglutenową. Gotowałam od dłuższego czasu, rozkoszowałam się smakiem wszystkich dostępnych potraw, czasem nie przywiązując uwagi do składu produktów, chociaż starałam się jeść zdrowo, jednak to co dla innych zdrowe, dla mnie okazało się trucizną. Przejście na dietę bezglutenową było chwilowym koszmarem. Musiałam nauczyć się wszystkiego od nowa, zrozumieć na co uważać i czego pilnować. Bezcenne okazało się forum dla celiaków. Ta kopalnia wiedzy dała mi nadzieję i siły. Zmieniło się moje życie, samopoczucie i wygląd. Poznałam siebie na nowo i czuję, że żyję, a co najważniejsze, wcale nie tęsknię za glutenem ;-)

Codziennie nowe osoby dołączają do grona bezglutenowców i wyobrażam sobie jak czują się w momencie diagnozy. Uświadamiając sobie, że trzeba dokonać poważnych zmian w swoim życiu, można czuć się przytłoczonym i zdezorientowanym. Mam nadzieję, że Bez Okruszek będzie inspiracją w codziennym życiu i pomocą, która przekona wasze rodziny i przyjaciół, że nasza dieta wcale nie jest trudna. Muszą tylko zrozumieć, że nawet okruszek chleba może nam zaszkodzić.

Zapraszam,
Kamila

hello