Zapiekanka warzywna z mąką z ciecierzycy
|
PRZEPIS NA KEKSÓWKĘ 11×30 CM
|
1. Różyczki brokuła i kalafiora wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 3-4 minuty. 2. Mąki wymieszaj z solą, sodą, przyprawami i płatkami drożdżowymi. 3. W osobnym naczyniu wymieszaj śmietanę sojową, wodę, ocet oraz olej. 4. Mokre składniki połącz z suchymi i dokładnie wymieszaj. 5. Na koniec wrzuć odcedzony brokuł, kalafior i jeszcze raz wymieszaj. 6. Masę przełóż do keksówki i piecz w 200˚C przez 35-40 minut. 7. Zostaw do całkowitego wystudzenia. Podawaj z dowolną sałatką lub surówką.
Swietny blog! Pozdrawiam i na pewno wyrpbuje pare przepisow :)
Zapowiada się super, ale czym (bezmlecznym) można zastąpić śmietanę sojową…?
Hmm, może gęsty roślinny jogurt (niesłodzony). Wydaje mi się, że powinno być ok.