Jagodowe smoothie bowl

  • 2 mrożone banany*
  • 100 g mrożonych malin
  • 100 g mrożonych lub świeżych jeżyn
  • 100 g świeżych borówek
  • pół szklanki mleka sojowego lub ryżowego

Do podania

  • świeże owoce
  • garść orzechów
  • listki mięty
smoothie bowl jagodowy z jezynami malinami borówkami
PRZEPIS NA 2 porcje
znak produktów bezglutenowych   Bezglutenowy
symbol dań wegańskich   Wegański

1. Owoce wrzuć do blendera, dodaj mleko i zblenduj na gładką masę (najlepiej, jeśli blender ma opcję kruszenia lodu – wtedy łatwo poradzi sobie z mrożonymi owocami). 2. Gotowe smoothie przelej do miseczek, udekoruj dowolnymi owocami, orzechami i listkami mięty. Voilà!

*Banany mrożę zawsze jeden lub dwa dni wcześniej. Wybieram dojrzałe sztuki, dzielę na kilka mniejszych kawałków (ok. 1-2 cm) i wrzucam do klasycznej torebki strunowej.

smoothie bowl jagodowy z jezynami i malinami borówkami

smoothie bowl jagodowy z jezynami i malinami borówkami

smoothie bowl jagodowy z jezynami i malinami borówkami

Bezglutenowe knedle ze śliwkami
Kotlety z quinoa z kukurydzą


Napisz komentarz