Pasta z makreli z suszonymi pomidorami
|
Przepis na 2–3 porcje
Jeśli planujesz zakup konserwy rybnej, miej oczy szeroko otwarte! Większość konserw dostępnych na rynku nie jest bezglutenowa. W ich składzie można znaleźć m.in. mąkę pszenną. |
1. Z makreli zdejmij skórę i wyciągnij uważnie wszystkie ości. 2. Oczyszczoną rybkę przełóż do miski i rozdrobnij widelcem. 3. Suszone pomidory zmiksuj blenderem z łyżką zalewy lub drobno pokrój i dodaj do ryby. 4. Chilli (możesz użyć świeżej lub suszonej) i natkę pietruszki posiekaj, przełóż do miski. 5. Dodaj pieprz, ewentualnie niewielką szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. 6. Podawaj z oliwkami, bezglutenowym pieczywem lub waflami ryżowymi skropionymi oliwą.