Mini omlety
|
Przepis na 6–8 omletów
Zawiera:
|
1. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną cebulę. 2. Jajka wbij do miski, posól, popieprz i energicznie roztrzep, tak aby je dobrze napowietrzyć (u mnie najlepiej sprawdza się trzepaczka sprężynowa). 3. Do jajek dorzuć posiekane pomidory, szczypiorek oraz cebulę i szybko wymieszaj. 4. Dołki na muffiny wysmaruj masłem i przelej do nich masę jajeczną do ¾ wysokości. 5. Piecz ok. 10 minut w 200°C.
Świetna opcja na drugie śniadanie, do szkoły, pracy albo na długą podróż w pociągu. Jeśli masz ochotę, możesz dorzucić garść starego żółtego sera, albo pokruszony kozi serek.
jaka piękna zimowa stylizacja!
Robisz przepiękne zdjęcia! Nie jestem na diecie bezglutenowej ale planuję przez chwilę zrezygnować z jedzenia pszenicy. I tak trafiłam na Twojego bloga. Myślę, że będę Cie odwiedzać :)
Pozdrawiam ciepło, Marta.
Dzięki! A podejrzewasz u siebie alergię albo celiakię?
Nie wiem. Nie zauwazyłam jakiejś ostrej reakcji alergicznej ale źle znoszę produkty z glutenem.
Piękne stylizacje i zdjęcia!
Zaraz robię takie śniadanko