Wegańskie owsiane ciasteczka bez cukru
Bezglutenowe ciasteczka owsiane
Dodatkowo
|
Przepis na ok. 40 ciastek
Zawiera:
Produkty Provena zawierają w 100% naturalny, czysty owies. Unikalna technologia i dbałość o produkcję umożliwia zabezpieczenie owsa przed kontaktem z ziarnami innych zbóż, gwarantując jego bezglutenowość. Wszystkie produkty Provena posiadają licencję na znak przekreślonego kłosa. |
Gdzie kupić produkty Provena?bezgluten.plglufree.plbio-kiosk.plvegabutik.plekosfera24.plwega24.pl
1. W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, proszek i sól. 2. W osobnym naczyniu wymieszaj wodę, olej, syrop z agawy, ekstrakt. 3. Banana dobrze rozgnieć na purée np. widelcem i dodaj do mokrych składników. 4. Do owsianej mieszanki dodaj mokre składniki i dobrze wymieszaj. 5. Na koniec dorzuć rodzynki, posiekane z grubsza orzechy i ziarna słonecznika. 6. Dokładnie wymieszaj. 7. Uzyskaną mieszankę nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując okrągły kształt i lekko spłaszczając. 8. Piecz 25–30 minut w temperaturze 180˚C do zarumienienia. 9. Po wyjęciu daj im chwilę ostygnąć (ok. 10 minut), po czym przenieś je na kratkę i pozostaw do całkowitego ostudzenia.
To jedne z takich smakołyków, które można jeść do woli, bez wyrzutów sumienia ;-)
Właśnie się synek nimi zajada :))) przypominają mi trochę smak bananowego ciasta – są PRZEPYSZNE !!!
Jak myślicie, wyjdą z mąką ryżową albo jakąś inną?
Powinny :-)
Tego szukalam! Dzieki za przepis
jutro na pewno zrobię, będą dobrym dodatkiem do śniadania na nadchodzący tydzień ;)
Właśnie zrobiłem ciasteczka według proporcji w przepisie i końcowa masa wyszła strasznie wodnista. Dodałem troszeczkę mąki żeby lekko zgęścić i nie wiem czy nie wyszedł zakalec:/