Wegańskie ciasto z borówkami
|
PRZEPIS NA formę 25 CM
Zawiera:
|
1. Formę natłuść małą ilością oleju lub wyłóż papierem do pieczenia. 2. W misce wymieszaj mąki, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy oraz cukier z wanilią. 3. Dodaj mleko roślinne, olej i dokładnie zamieszaj trzepaczką. Powinno mieć gęstą i delikatną konsystencję. 4. Ciasto przelej do przygotowanej wcześniej formy, a na wierzch wyłóż borówki. Piecz w temp. 180˚C przez 30-35 minut. Odstaw do całkowitego ostudzenia. 5. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Czy moge uzyc ekstaktu waniliowego zamiast cukru z wanilia? Przepis naprawde ciekawy i nietrudny!
Tak :-)
Zrobiłam dziś to ciasto. Smaczne ale takie dziwnie twarde… Czy takie ma być, czy coś źle zrobiłam?
U mnie z kolei bardzo suche …
Mogą być inne owoce? Np. maliny lub truskawki?
Tak, maliny będą fajnie pasować.
Mi wyszło super bardzo dobre ciasto jak na bezglutenowy przepis polecam
Niestety ciasto się nie dopiekło
Było w piekarniku 35 minut