Wegański budyń dyniowy
Dodatkowo
|
PRZEPIS NA 2 porcje
Zawiera:
|
1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Zawartość przelej do garnuszka i umieść na średnim ogniu. Stale mieszaj, aż do zagotowania. 3. Zmniejsz ogień i wciąż mieszając, gotuj przez 5-7 minut do zagęszczenia. 4. Przelej do salaterek lub szklanek i odstaw do ostudzenia na 15 minut. Następnie wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), do zupełnego ochłodzenia i przegryzienia się smaków. 5. Przed podaniem skarmelizuj pestki i płatki migdałów. W tym celu umieść je na rozgrzanej, małej patelni wraz z syropem z agawy i mieszaj przez około 2-3 minuty, aż do przyrumienienia nasion i zbrązowienia się syropu. Szybko udekoruj nimi wierzch budyniu i podawaj.
Mniam! Ten budyń wygląda pysznie! :-)