Sałatka wiosenna z jajkami przepiórczymi
|
![]() |
Przepis na 2 porcje
Zawiera:
|
1. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo – ok. 3–4 min. 2. Po ugotowaniu zalej zimną wodą i odstaw. 3. Tymczasem umyj roszponkę, szczypiorek, kiełki, rzodkiewkę i dokładnie osusz. 4. Dymkę pokrój w cienkie piórka, rzodkiewkę w plasterki, a szczypiorek posiekaj. 5. Na talerzu rozłóż roszponkę oraz resztę składników. Jajka dokładnie obierz – skorupka odchodzi ciężej niż w jajku kurzym, dlatego dokładnie je ostukaj przed obraniem. Przekrój je na pół i rozłóż na sałatce. Skrop sokiem z cytryny, oliwą i dopraw solą i pieprzem. Podawaj z waflem ryżowym lub kromką bezglutenowego chleba.
pora zasiać w kiełkownicy rzeżuchę ;)
uwielbiam takie świeże, wiosenne, kolorowe połączenia.
robiłam na Święta Wielkanocne, hit!!! pyszna!!!