Risotto z koprem włoskim i wędzonym łososiem
|
porcja dla 2 osób
Zawiera:
Smakuje wybornie z lampką białego wina. |
1. Wlej bulion do garnuszka i zagotuj. Po zagotowaniu zostaw go na małym ogniu, tak żeby utrzymał temperaturę. 2. Bulwę kopru oczyść, usuń zewnętrzną warstwę, odetnij nać i przekrój na pół. Wytnij głąb i grubo posiekaj. 3. Rozgrzej oliwę na dużej patelni lub w rondlu o grubym dnie. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż tak długo, aż zrobi się miękka 4. Dodaj ryż. Trzymaj na średnim ogniu, stale mieszając przez 1–2 minuty. 5. Dodaj posiekany koper, dwie chochle bulionu oraz gałkę muszkatołową. Zmniejsz ogień i zamieszaj. 6. Kiedy ryż wchłonie prawie cały płyn, dolewaj kolejne chochle bulionu. Gotuj i dolewaj tak długo, aż ryż będzie ugotowany, ok. 15–20 minut. 7. Do risotta dodaj masło, czerwony pieprz, posiekany koperek i szczyptę soli. 8. Dodaj plastry wędzonego łososia i od razu podawaj.
Great article. I’ve enjoyed this contribution. Its nice to see every questions answered in a blog post like this. I will add this post on my blog and link to it. Thanks for a clear informative post, I’ve learned a lot. I hope to see videos though as I can be A.D.D and reading articles is not my favorite thing to do online. So what I do sometimes is just print the whole thing and read offline.