Wegańskie placuszki z truskawkami
|
Przepis na ok. 20 placuszków
Zawiera:
|
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon oraz sodę. 2. Do suchych składników dodaj pokrojone w plasterki truskawki i zamieszaj tak, aby pokryły się mąką. 3. Następnie wlej mleko wymieszane z wodą oraz łyżką oleju i wymieszaj do połączenia się składników. 4. Masę odstaw na 5 minut (ciasto delikatnie zgęstnieje), po czym jeszcze raz zamieszaj. 5. Na nieprzywierającą, mocno rozgrzaną patelnię wlewaj partie ciasta (spora łyżka stołowa) i smaż na rumiano z obu stron. 6. Podawaj od razu ze świeżymi truskawkami, polane syropem z agawy.
Coś dla mnie, Robię!
Uwielbiałem ten przepis na naleśniki! Są bardzo smaczne. Dziękuję Ci! :)