Muffiny z gruszkami i sokiem winogronowym

  • 250 g miksu mąki bezglutenowej
  • ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 120 g trzcinowego cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki mielonych goździków
  • 300 ml soku winogronowego
  • 5 łyżek oleju kokosowego (lub rzepakowego)
  • 300 g gruszek
bezglutenowe wegańskie muffinki z gruszkami
PRZEPIS NA 18 muffinek
znak produktów bezglutenowych   Bezglutenowy
symbol dań wegańskich   Wegański
Zawiera:
cukier
Cukier

1. W jednej misce wymieszaj mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia, a w drugiej olej, sok winogronowy i cukier. 2. Przelej zawartość jednej miski do drugiej i dokładnie zamieszaj, aż do połączenia się składników. 3. Dodaj obrane i pokrojone w kosteczkę gruszki i wmieszaj je w ciasto. 4. Gotowe ciasto przełóż do wyłożonej papilotkami formy na muffinki i piecz przez 20 minut w 200°C.

bezglutenowe wegańskie muffinki z gruszkami

bezglutenowe wegańskie muffinki z gruszkami

Purée z dyni na dwa sposoby
Sałatka owocowa w słoiku


Komentarze /5

  1. Witaj, Czy można zamiast cukru użyć ksylitolu?

  2. Ela

    czy są suche po upieczeniu i czy dobrze wyrastają?

  3. Czym można zastąpić sok winogronowy?