Muffiny kokosowe z mango

  • 100 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 200 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego)
  • 100 g cukru kokosowego lub trzcionowego
  • 120 g przecieru z jabłek i mango (dostępny np. w rossmannie)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 mango
  • 1 laska wanilii
  • 75 ml oleju kokosowego
  • płatki kokosowe do dekoracji (opcjonalnie)
Muffiny kokosowe z mango wegańskie i bezglutenowe
przepis na 12 muffinów
znak produktów bezglutenowych   Bezglutenowy
symbol dań wegańskich   Wegański
Zawiera:
cukier
Cukier


1. W jednej misce wymieszaj mąkę, wiórki kokosowe, ziarenka z laski wanilii, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce połącz olej, mleko, przecier i cukier. 2. Połącz mokre składniki z suchymi i dokładnie zamieszaj, aż do połączenia się składników. 3. Dodaj pokrojone w kosteczkę mango i wmieszaj je w ciasto. 4. Gotowe ciasto przełóż do wyłożonej papilotkami formy na muffinki, udekoruj płatkami kokosowymi i piecz przez 20–25 minut w 200°C. Przechowuj w lodówce.

Muffiny kokosowe z mango wegańskie i bezglutenowe

jak pokroic mango muffiny

laska wanilli wyjmowanie ziarenek

Muffiny kokosowe z mango wegańskie i bezglutenowe

Muffiny kokosowe z mango wegańskie i bezglutenowe

Muffiny kokosowe z mango wegańskie i bezglutenowe

Sernik jaglany bezglutenowy z owocami leśnymi
Jaglanka z granatem


Komentarze /3

  1. Czy te babeczki sa puszyste? Bo moje są bardzo zbite :-( i mają gorzki posmak..

  2. jak dlugo wytrzymuja swiezosc??