Malinowo-migdałowe pralinki

  • 150 g mąki migdałowej
    lub zmielonych migdałów
  • 4 łyżki syropu z agawy lub klonowego
  • 1 łyżka wody różanej (lub kilka kropel
    olejku migdałowego)
  • 15 g suszonych malin
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka zwykłego cukru
malinowe migdałowe pralinki świateczne bezglutenowe i wegańskie
PRZEPIS NA 10-12 pralinek
znak produktów bezglutenowych   Bezglutenowy
symbol dań wegańskich   Wegański
Zawiera:
orzech
Orzechy
cukier
Cukier
Malinowo-migdałowe pralinki będą świetnie komponować się z grzańcem albo lampką wina.

1. Suszone maliny zmiel w malakserze lub blenderze. Przesiej przez sitko, aby oddzielić większe, niezmielone kawałki. 2. Oddzielony malinowy „pył” wymieszaj z cukrem i cukrem pudrem. 3. Migdały połącz z syropem i wodą różaną. Palcami dokładnie ugnieć na jednolitą, plastyczną masę. 4. Następnie formuj kuleczki i obtaczaj w malinowej posypce. Przechowuj w lodówce.

malinowe migdałowe pralinki świateczne bezglutenowe i wegańskie

malinowe migdałowe pralinki świateczne bezglutenowe i wegańskie

Bezglutenowe krokiety z kapustą i grzybami (bez mleka i jajek)
Kapusta wigilijna z grochem i grzybami


Napisz komentarz