Herbata na grypę i przeziębienie
|
porcja na 1 szklankę
|
1. Imbir obierz i posiekaj w cienkie plasterki. 2. Zalej wrzątkiem i parz pod przykryciem ok. 10–15 minut. 3. Po tym czasie możesz go wyjąć lub pozostawić w szklance. Pozostawiony da ostrzejszy smak. 4. Plasterek cytryny obierz ze skórki i dodaj do naparu. 5. Wlej sok z malin, dodaj maliny i miód. 6. Zamieszaj i od razu podawaj.
Podoba mi się ten przepis :) a zdjęcie jest przepiękne, jeśli zrobiłaś je sama to szczerze Ci gratuluję. Chciałabym mieć taki talent, mogłabym wykorzystać go np. na zrobienie na swojego bloga ładnego nagłówka, bo bardzo mi go brakuje
Dziękuję :-) Gdyby nie gorączka to dałabym radę zrobić więcej zdjęć.
Piękne zdjęcie.. Niedawno byliśmy chorzy taka herbatka na pewno by pomogła…
Zdjęcie i herbatka bardzo apetyczne :)Na pewno wypróbuję ten przepis. Z gotowych rozgrzewających herbatek polecam gorąco miodowo-imbirową Biofixu. Taka wersja dla leniuchów :) Ale smakuje rewelacyjnie i nie zawiera żadnych sztucznych ulepszaczy. Pozdrawiam :)