Duszona młoda kapusta
|
Przepis na 4 porcje
|
1. Kapustę opłucz, przekrój na pół i pozbądź się twardego głąba. Resztę poszatkuj.
2. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzej olej i dodaj do niego pokrojone w kostkę szalotki. Smaż ok. 5 minut aż szalotka delikatnie się przyrumieni. 3. Następnie dodaj kapustę, szczyptę soli, chilli i podlej wszystko wodą. Delikatnie zamieszaj i duś pod przykryciem na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu (ok. 20 minut). 4. Pod koniec dodaj cząber, garść koperku i duś jeszcze parę minut. 5. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj posypane świeżym koperkiem i ew. kilkoma listkami świeżego cząbru. Do kapusty świetnie pasują pieczone młode ziemniaczki.
Sama robisz zdjecia na bloga ? Tak lub nie i tak wygladaja swietnie i zachecajaco :D Fajne przepisy :)
Sama :-) Dziękuję!
Witam,
zgadzam się, zdjęcia są naprawdę smakowite i zachęcające. W ogóle cały blog jest nie tylko piękny, ale i bardzo przydatny. Miałabym tylko jedną sugestię – może warto by było, gdybyś każdy przepis okrasiła kilkoma zdaniami opisującymi przepis, smak dania, czymś, co zachęci do jego wykonania… Mi tego tu brakuje – sam wykaz składników i opis wykonania to mało. Zdjęcia i przedstawienie każdego dania są naprawdę mistrzowskie, ale myślę, że każdy chętnie by przeczytał, jaki smak ma potrawa :) Pozdrawiam i życzę rozpopularyzowania bloga, bo na pewno można na nim znaleźć wiele ciekawych przepisów!
Piękni i smakowicie wyglądają ;)