Letni chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką

  • 1 spory ogórek
  • 5 dużych rzodkiewek
  • 400–500 ml jogurtu sojowego niesłodzonego
  • 100 ml wody
  • duża garść koperku
  • sok z 1 cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
Chłodnik zupa letnia z ogorkiem rzodkiewka koperkiem
PRZEPIS NA 2 porcje
znak produktów bezglutenowych   Bezglutenowy
symbol dań wegańskich   Wegański

1. Warzywa dokładnie umyj. 2. Ogórka obierz i pokrój w kosteczkę. 3. Rzodkiewki pokrój na kawałeczki. 4. Wodę wymieszaj z jogurtem, dodatkiem soli, pieprzu i soku z cytryny. 5. Następnie połącz wszystkie składniki wraz z drobno pokrojonym koperkiem. 6. Przed podaniem posyp listkami koperku do dekoracji (opcjonalnie można dodatkowo schłodzić w lodówce).

Chłodnik zupa letnia z ogorkiem rzodkiewka koperkiem

Bezglutenowy chleb z cukinią
Fit pancakesy owsiane


Napisz komentarz