Bezglutenowy ekstrakt z wanilii na bazie rumu

  • 2 laski wanilii
  • 
1 szklanka rumu
  • szklany słoiczek
Bezglutenowy ekstrakt z wanilii na bazie rumu
Składniki na 250 ml ekstraktu
znak produktów bezglutenowych   Bezglutenowy
symbol dań wegańskich   Wegański


1. Laski wanilii przekrój na pół i kolejno przepołów wzdłuż. Otrzymasz 8 części.
 2. Wrzucić je do słoiczka i zalej rumem, tak aby alkohol całkowicie przykrył strąki. 3. Zakręć i odstaw na 6–8 tygodni w ciemne i chłodne miejsce (nie do lodówki). Co jakiś czas mocno potrząśnij słoikiem.

Bezglutenowy ekstrakt z wanilii na bazie rumu

Kluski śląskie z indykiem w sosie pieczarkowym
Ciasto z dyni a la brownie z figami i daktylami


Komentarze /3

  1. Fantastyczne! Po długich poszukiwaniach ekstraktu wanilii w sklepach to jest pomysł dla mnie. Zrobię go sama! Jestem bardzo zadowolona, że tu trafiłam. :)

  2. Ile czasu taki ekstrakt można używać?

Napisz komentarz